Zborurile de pasageri către Egipt, suspendate de Rusia

0

Rusia a suspendat toate zborurile de pasageri către Egipt, până la finalizarea anchetei privind tragedia produsă, săptămâna trecută, în Peninsula Sinai, unde un avion rusesc de pasageri s-a prăbuşit cu 224 de oameni la bord.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut guvernului să elaboreze mecanismele necesare suspendării tuturor legăturilor aeriene dintre Rusia şi Egipt până la elucidarea cauzelor catastrofei avionului rus Airbus A321 a anunţat, cu puţin timp în urmă, purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia suspendarea va fi valabilă până când autorităţile ruse şi cele egiptene vor reuşi să asigure un nivel de securitate corespunzător al legăturilor aeriene.

Vladimir Putin a cerut executivului să asigure întoarcerea cetăţenilor ruşi aflaţi în prezent în Egipt, autorităţile estimând numărul turiştilor ruşi aflaţi în prezent în această ţară la circa 45.000.

Dmitri Peskov a spus că liderul de la Kremlin a fost de acord cu recomandările şefului Comitetului naţional antiterorist al Rusiei, directorul FSB, Alexandr Bortnikov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.