Presa franceză și europeană, despre atentatele din Paris

0

„Război în plin Paris”, „Carnagiu la Paris” sau „Masacru pe străzile Parisului” sunt doar câteva dintre titlurile publicate sâmbătă pe prima pagină de ziarele franceze și europene, care relatează pe larg despre atentatele de vineri seară din capitala Franței, soldate cu peste 120 de morți, scrie Le Point.

„Război în plin Paris”, titrează Le Figaro, încadrând fotografia de pe prima pagină într-un chenar negru, în semn de doliu.
„Carnagiu la Paris”, a scris Liberation, în timp ce Aujourd’hui en France titra „Masacru terorist în plin centrul Parisului”, iar La Voix du Nord a ales să-și titreze materialul cu „Oroare la Paris”.
Și majoritatea ziarelor europene consacră prima pagină atacurilor teroriste din Paris. „Asediul sângeros al Parisului”, titrează cotidianul britanic The Daily Telegraph, în timp ce The Independent face referire la un „Masacru pe străzile Parisului”.
Cotidianul spaniol El Mundo vorbește despre „Peste 100 de morți într-un șir de atentate teroriste în Paris”, El Pais consemnează „Peste 120 de morți într-un asasinat terorist în Paris”, iar ABC titrează că „Franța, sub asediul atentatelor în 2015”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.