Focare de oreion, în liceele și colegiile din Suceava

0

În județul Suceava a fost înregistrat un nou focar de oreion, pe lângă cele patru deja existente, toate fiind în evoluție la mai multe colegii și licee, a declarat, vineri, pentru Agerpres, adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Sursa citată a precizat că, în primele zece luni ale acestui an, în județ s-au înregistrat 143 de cazuri de parotidită epidemică (n.r.—oreion), dintre care 57 cazuri au fost diagnosticate în cursul lunii octombrie. Potrivit lui Zorescu, noul focar de oreion, care include cinci cazuri, s-a înregistrat la Liceul Tehnologic nr.1 din Câmpulung Moldovenesc.

Alte patru focare de oreion sunt în evoluție la Colegiul Silvic ”Bucovina” și Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, cu câte 12 cazuri, precum și la Colegiul Național ”Nicu Gane” și Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni, cu 21, respectiv 18 cazuri.

Totodată, Zorescu a spus că în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava au fost internați doi pacienți cu suspiciune de meningită urliană, o complicație a oreionului, unul în vârstă de 15 ani din Molid iar altul în vârstă de 21 de ani din Plopeni.

Potrivit adjunctului DSP Suceava, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în rândul adolescenților din clasele a XI a și a XII a, cărora nu li s-a administrat vaccinul ROR, în condițiile în care campania de vaccinare a fost introdusă din anul 2006.

Focarele de oreion în evoluție sunt supravegheate de autoritățile sanitare, în unitățile de învățământ vizate fiind efectuat zilnic triajul elevilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.