Pesediștii somează Guvernul Cioloș pe legea salarizării

Share:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că dacă proiectul legii salarizării unitare nu este asumat de Guvern, se gândeşte să-l promoveze printr-o iniţativă legislativă. Acesta a mai spus că proiectul de lege ar putea ajunge în Parlament până la finalul anului.

„Nu suntem de acord ca să nu se discute despre această lege. Dacă proiectul de lege respectiv, care a fost lăsat în minister de către doamna Rovana Plumb cu toate avizele din interiorul ministerului nu va fi asumat de către Guvern, ne gândim serios să-l promovăm printr-o iniţativă legislativă. Ceea ce am spus acum câteva luni rămâne valabil, ne dorim ca pe acestă lege să existe o dezabatere serioasă între toate forţele politice şi nu numai cu menţiunea că acest proiect de lege are în spate negocieri finalizate cu toţi partenerii sociali, atât sindicate cât şi asociaţiile autorităţilor locale şi nu numai”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional.

Liderul PSD nu exclude ca proiectul de lege al salarizării unitare să ajungă în Parlament până la finalul anului. „Sperăm cu toţii ca săptămâna viitoare, doamna ministru Rovana Plumb să ne aducă textul cu explicaţiile necesare care au stat la baza elaborării acestei lege, precum şi a anexelor acestei legi. Nu excludem posibilitatea ca acest proiect de lege să fie depus în această sesiune, în acest an”, a completat Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnalişti de ce s-a întârziat atât de mult, pentru că proiectul de lege treubuia să fie gata la 15 octombrie şi trims în Parlament, liderul PSD a răspuns că au durat foarte mult negocierile cu instituţiile implicate şi că fostul ministru PSD al Muncii Rovana Plum ar trebui să explice public acest lucru. „Am întrebat şi noi şi ne-a spus că (…) au durat foarte mult negocierile cu toate sindicatele şi cu toate instituţiile şi cred că doamna Plumb ar trebui să spună public, cât de curând, care au fost motivele pentru care s-a întârziat, pentru că ne-a întârziat şi pe noi”, a arătat Dragnea.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.