Obama promite vânarea teroriștilor oriunde se găsesc!

0

Președintele american, Barack Obama, s-a angajat duminică să îi urmărească pe teroriști oriunde se găsesc, calificându-i „criminali” și „asasini” pe membrii grupării Statul Islamic (SI) într-o alocuțiune solemnă din Biroul Oval, relatează AFP.

La patru zile după masacrul comis de un cuplu musulman radicalizat care a făcut 14 morți în California, Barack Obama a încercat să liniștească populația afișând fermitate.

„Până în prezent, nu există niciun indiciu că criminalii au fost dirijați de un grupare teroristă din străinătate”, a dat asigurări șeful statului.”Este clar însă că cele două persoane au urmat calea nefastă a radicalizării”, a adăugat el.

Barack Obama a lansat un apel grupurilor din industria IT să se alăture luptei contra SI, cu o propagandă foarte activă pe rețelele sociale.”Vom distruge gruparea Statul Islamic și orice altă organizație care încearcă să ne facă rău”, a dat asigurări președintele american, care i-a îndemnat pe musulmani să lupte împotriva „ideologiilor extremiste”.

Statele Unite nu se vor lăsa antrenate într-un război terestru în Irak și Siria, a mai spus el. O coaliție condusă de americani desfășoară o campanie de lovituri aeriene contra SI și Siria și în Irak de peste un an. Totodată, liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să legifereze pentru a întări controlul armelor individuale, criminalii de la San Bernardino obținând și constituindu-și cu ușurință un veritabil mic arsenal.

El s-a adresat poporului american după ce i s-a reproșat că nu a luat măsurile necesare pentru a evita baia de sânge comisă de Syed Farook și Tashfeen Malik.

Acest cuplu de musulmani, dispunând de puști de asalt, mii de gloanțe și dispozitive explozive, a deschis focul asupra unei petreceri de Crăciun organizate de colegii lui Farook, făcând 35 de victime, dintre care 14 morți. După câteva ore ei au fost împușcați de poliție, reamintește AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.