Sarkozy respinge o alianță cu stânga

0

Președinta Frontului Național (FN), Marine Le Pen, a salutat duminică „un rezultat minunat” și a revendicat capacitatea de „a realiza unitatea națională” în Franța după succesul istoric al partidului său de extremă dreapta la primul tur al alegerilor regionale, transmite AFP.

„Avem vocația de a realiza unitatea națională de care țara are nevoie”, a afirmat Marine Le Pen. Potrivit estimărilor, FN a obținut un scor record la nivel național (între 27,2% și 30,8%) și devansează opoziția de dreapta și pe socialiștii la putere în cel puțin șase regiuni, printre care Nord-Pas-de-Calais-Picardia unde a candidat președinta sa.

La rândul său, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful opoziției de dreapta, a exclus duminică seară orice alianță cu stânga în turul al doilea al regionalelor, de la 13 decembrie, pentru a se opune extremei dreapta.

Nicolas Sarkozy a respins ideea unor „fuziuni” sau „retrageri” ale listelor partidului — Republicanii — care reprezintă „singura alternanță posibilă” în regiunile susceptibile să intre sub conducerea Frontului Național.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.