Pesediștii se opun tăierii fondurilor pentru biserici!

Share:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că decizia Guvernului de a nu mai acorda bani pentru investiţii în infrastructura religioasă, în bugetul din 2016, este „profund greşită” şi „brutală”. Liderul PSD a recomandat Guvernului Cioloş să fie „mult mai atent la comunicare” şi să analizeze mai bine înainte de a se „repezi” cu anunţuri.

„Eu cred că actualul Guvern de tehnocraţi ar trebui să fie mult mai atent la comunicare şi să analizeze mult mai bine atunci când se reped cu anunţul unor decizii care pot fi considerate brutale. Cred că Guvernul, împreună cu cultele religioase, ar trebui să se aşeze la masă şi să facă o strategie bine structurată pentru dezvoltarea infrastructurii religioase din România.

Noi nu susţinem ideea în care nu se mai acordă bani pentru infrastructura religioasă, pentru că este o idee profund greşită, care nu ajută pe nimeni”, a declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte Catedrala Mânturii Neamului, liderul PSD a afirmat că această clădire va fi una „multifuncţională”, unde nu se vor oficia doar slujbe, ci vor fi amenajate şi spaţii culturale, cantine pentru săraci, dar şi spaţii de învăţământ, astfel încât aceasta este o investiţie necesară.

Dragnea a subliniat astfel că PSD se opune tăierii fondurilor pentru biserici. „Nu susţinem tipul acesta de abordare, atât de radicală”, a adăugat liderul PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.