Lupte pe viață și pe moarte în centrul Irakului

Share:

Forţe armate irakiene au luat marţi cu asalt centrul oraşului Ramadi, cu scopul de a-i disloca pe militanţii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) care au cucerit localitatea în mai, a declarat Sabah al-Numani, un purtător de cuvânt al forţelor antiteroriste.

Statul Islamic a cucerit Ramadi, capitala provinciei irakiene Anbar (vest), în luna mai. Operaţiunea de recucerire a oraşului Ramadi, situat la aproximativ 100 de kilometri vest de capitala Bagdad, a fost lansată la începutul lunii trecute, în urma unor eforturi de luni de zile de a întrerupe liniile de aprovizionare către oraş, a cărui cucerire de către Statul Islamic a reprezentat o înfrângere majoră a slabului Guvern irakian central, relatează Romaniatv.net.

„Forţele noastre avansează către complexul guvernamental din centrul Ramadi”, a declarat Sabah al-Numani. „Confruntări armate au loc în cartiere din jurul complexului, cu susţinerea forţelor aeriene”, a precizat el.

Între 250 şi 300 de militanţi din cadrul Statului Islamic sunt baricadaţi în centrul Ramadi, capitala provinciei Anbar (vest), estimează serviciile irakiene de informaţii. O recucerire a oraşului ar ridica moralul forţelor irakiene în domeniul securităţii, afectat puternic după ce Statul Islamic a cucerit anul trecut aproximativ o treime din Irak – un important producător de petrol care face parte din OPEC şi un aliat al Statelor Unite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.