Socialiștii refuză să poarte negocieri cu premierul Sturza

0
Partidul Socialiştilor refuză să poarte consultări cu premierul desemnat Sturza şi spune că nu va vota niciun candidat la funcţia de prim-ministru în actuala componenţă a Legislativului. În replică, Sturza califică PSRM-ul drept singura forţă de stânga cu acte în regulă.

Discuţiile virtuale continuă între politicienii de la Chişinău. Liderul socialist, Igor Dodon a răspuns pe o reţea de socializare la invitaţia premierului desemnat de a purta consultări. Socialiştii spun că nu vor vota pentru un candidat la funcţia de premier, indiferent cine ar fi, pentru ca vor alegeri parlamentare anticipate.

PSRM spune că nu exclude posibilitatea de a nu participa la şedinţa Legislativului în timpul căreia Sturza urmează să ceară vot de încredere pt cabinetul său.

Sturza nu s-a arătat deloc surprins de reacţia socialiştilor.

Socialiştii, deputaţii platformei social-democrate pentru Moldova, dar şi comuniştii care i-au rămas fideli liderului Voronin au anunţat că nu-l vor vota pe Sturza la şefia Executivului. Ceea ce înseamnă 62 de mandate contra. Deputaţii grupului Leancă şi liberalii lui Mihai Ghimpu nu au anunţat deocamdată dacă votează sau nu pt cabinetul condus de Sturza.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.