Patriarhul Kiril susține campania Rusiei în Siria

Share:

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, şi-a exprimat susţinerea privind campania de raiduri aeriene lansată de Moscova în Siria, numind-o „un război defensiv”, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty în pagina online.

Într-un interviu difuzat pe data de 7 ianuarie, când ţara a sărbătorit Crăciunul Ortodox, Patriarhul Kiril a încercat să justifice raidurile aeriene ruse în Siria, spunând că acestea sunt necesare pentru a proteja ţara de „terorism”. „Atât timp cât războiul este condus în legitimă apărare, este unul corect”, a declarat Kiril pentru postul public de televiziune Rossia 1.

El a spus că dacă grupurilor teroriste li s-ar permite să câştige puterea în Siria, ele vor aduce suferinţă poporului rus.

Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că a atacat poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova neagă acuzaţiile, scrie Mediafax.

Biserica Ortodoxă Rusă are legături apropiate cu Kremlinul.

Patriarhul Kiril a încercat de asemenea să minimalizeze dificultăţile economice din Rusia, apreciind că situaţia din ţară „nu este o tragedie”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.