ALDE își pregătește strategia pentru alegerile din 2016

0

Comitetul de unificare ALDE se reuneşte luni, la ora 11, pentru a discuta la început de an electoral care sunt paşii de urmat pentru obţine atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare, un scor care să sporească influenţa partidului pe scena politică, potrivit unor surse din ALDE.

La început de an electoral, ALDE îşi propune să organizeze, la Palatul Parlamentului, o întâlnire la care ar urma să participe peste 150 de reprezentanţi ai partidului, în vederea mobilizării structurilor din teritoriu pentru câştigarea unui scor „onorabil” la alegerile locale, care să ofere partidului o „linie bună de start” la alegerile parlamentare, au declarat duminică pentru Mediafax, surse din ALDE.

Surse din ALDE, au declarat că, recent, copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a solicitat lui Călin Popescu Tăriceanu o întrevedere, însă, acesta nu s-a arătat interesat de o colaborare cu PNL, până în prezent.

La începutul lunii decembrie, copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara că nu ia în calcul posibilitatea schimbării lui Călin Popescu Tăriceanu, din funcţia de preşedinte al Senatului, afirmând că, PNL îşi va gândi altfel „bucătăria aritmetică, în Senat”,dacă Tăriceanu îşi păstrază funcţia.

În contextul dezbaterii legii bugetului de stat pentru anul 2015, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au avut un schimb de replici care a ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea dizolvării alianţei dintre PSD şi ALDE.

La dezbaterea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale, parlamentarii ALDE conduşi de Călin Popescu Tăriceanu s-au pronunţat împotriva proiectelor guvernului.

La rândul său, preşedintele Senatului, copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a calificat bugetul drept „o mâncare cu carne şi cu varză de Bruxelles”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.