Șoc la Kremlin. Putin ar fi suferit un atac de cord!

0

O salvare uriaşă a sosit, marţi, la Kremlin, după ce BBC a difuza un film documentar despre „Averea secretă a lui Putin”, în care liderul rus este acuzat explicit de corupţie. Mai multe siteuri au avansat ipoteza că preşedintele rus ar fi suferit un atac de cord.

Poliţia a blocat accesul în Piaţa Roşie marţi seara, iar toate persoanele aflate în piaţă, inclusiv angajaţii patinoarului şi ai unui târg, precum şi numeroşi turişti au fost escortaţi în afara zonei, relatează agenţia ucraineană Unian.

Motivul ar fi fost „desfăşurarea unei operaţiuni speciale”, după cum a declarat un poliţist cotidianului economic rus Vedomosti. Un alt angajat al poliţiei moscovite a explicat aceste restricţii prin „motive tehnice”, fără să ofere alte detalii, potrivit aceluiaşi ziar, citat de Agepres. Toate punctele de acces în piaţă au fost blocate cu garduri metalice, lângă care au fost postate patrule ale poliţiei, pietonii fiind îndrumaţi să caute căi ocolitoare.

Cel puţin o maşină a salvării, potrivit presei ruse, a fost văzută lângă Kremlin, între clădirea GUM (Glavnîi Universalinîi Magazin/Magazinul Universal Central) şi catedrala Vasili Blajennîi (Fericitul Vasile).

Cunoscutul analist politic rus Gleb Pavlovski, odinioară un apropiat al Kremlinului, a confirmat blocarea Pieţei Roşii marţi seara şi prezenţa unei maşini a salvării.

„Un şofer de taxi m-a informat că Piaţa Roşie este închisă şi că o maşină a salvării a venit la Mausoleu (Kremlin). Una albastră, lungă cât un tramvai”, a scris el pe contul său de Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.