Scandal în Rusia. Maria Șarapova boicotează Fed Cup!

0

Maria Şarapova a lăsat să se înțeleagă, marți, că nu va juca în primul tur al Fed Cup în care Rusia va întâlni Olanda la Moscova, pe 6 și 7 februarie, provocând furia federației ruse de tenis, care ameninţă că o va priva de Jocurile Olimpice de la Rio din această vară.

„Voi merge la Moscova, voi face parte din echipă, însă nu cred că voi juca”, a declarat Maria Şarapova după înfrângerea suferită în sferturile de finală ale Australian Open, în fața Serenei Williams.

Pe 18 ianuarie, căpitanul echipei ruse, Anastasia Mîşkina, anunța participarea Mariei Șarapova la acest prim tur de Fed Cup alături de Svetlana Kuznețova, Ekaterina Makarova și Anastasia Pavliucenkova, însă Şarapova a acuzat dureri persistente la un antebraț, care o obligaseră deja să declare forfait pentru turneul de la Brisbane de la începutul anului. „Trebuie mai întâi de toate să-mi îngrijesc antebrațul. Consider că este un lucru foarte important”, a spus Șarapova, care nu va mai juca înainte de Indian Wells, în luna martie.

Președintele Federației ruse de tenis, Samil Tarpişev, a primit foarte rău acest anunț al medaliatei cu argint la JO de la Londra în 2012. „Dacă Șarapova vrea să participe la Jocuri (la Rio), ea trebuie să joace pentru Rusia în Fed Cup. Aceasta este regula și ea trebuie să joace împotriva Olandei sau în meciul următor de Fed Cup, dacă reușim să ne calificăm”, a declarat Tarpişev. „Dacă nu joacă împotriva Olandei, iar noi vom pierde meciul, ea nu va participa la Jocurile Olimpice”, a ameninţat acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.