Finanțarea revistelor culturale se lasă așteptată în 2016

0

Președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, a declarat pentru Agerpres că, până marți dimineața, contractul de finanțare pentru revistele culturale publicate de uniuni de creatori nu a fost semnat.

„Până la această oră la care vorbim nu a fost semnat contractul”, a afirmat Manolescu.

El a menționat însă că Ministerul Culturii și uniunile de creatori au ajuns la un acord de principiu cu privire la finanțarea acestor publicații, informează Agerpres.

„Am ajuns la un acord, în sensul că s-au aplicat normele cuvenite și pe baza lor se face acest contract. De aici încolo ar trebui să se desfășoare firesc”, a spus președintele USR, care a adăugat că „în mod normal” nu ar trebui să existe motive pentru care contractul de finanțare să nu fie semnat.

Interpelat marți în Comisia de cultură a Camerei Deputaților pe tema întârzierii finanțării revistelor culturale publicate de uniuni de creatori, ministrul Vlad Alexandrescu a spus că acest lucru a fost determinat de schimbările legislative și este un fapt pe care și-l asumă.

„Contractul s-a semnat ieri. Prin acest contract am facilitat felul de a atribui banii. Dăm (finanțarea — n.r.) în trei tranșe. Ce nu s-a dat în ianuarie se va da din data semnării”, a precizat ministrul Culturii. „Am reușit să deblocăm banii pe tot anul. Vor fi acordați în trei tranșe. Suma totală de 4.500.000 de lei va fi virată integral uniunilor de creatori. Nu va fi niciun leu care să se piardă”, a adăugat Alexandrescu.

Deputatul Traian Dobrinescu (PNL) l-a abordat pe ministru la finalul ședinței Comisiei de cultură și i-a spus că, în urma unei convorbiri cu Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, a aflat că, de fapt, contractul de finanțare pentru reviste culturale nu ar fi fost semnat luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.