Băncile grecești nu au nevoie de o nouă recapitalizare!

0

Nu este niciun motiv să credem că băncile grecești vor avea nevoie de o nouă recapitalizare, după ce ultima operațiune de acest fel le-a furnizat o finanțare de 14,4 miliarde de euro, a declarat președintele Consiliului de supervizare din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), Daniele Nouy, transmite Reuters.

„Planurile de capital au fost îndeplinite astfel că nu este nevoie de noi aporturi de capital. Din acest punct de vedere sunt într-o formă bună”, a spus Daniele Nouy pentru cotidianul financiar elen Agora.

Nouy a adăugat că băncile grecești nu vor fi incluse în viitoarea rundă de teste de stres care vor fi derulate de BCE în acest an, având în vedere că au trecut deja printr-un examen „riguros” anul trecut. BCE a derulat în luna octombrie o analiză atentă a calității activelor primelor patru mari bănci grecești, după ce acestea au fost afectate de instabilitate politică, pierderea depozitelor și introducerea unor restricții asupra mișcărilor de capital.

Cu toate acestea, Nouy a făcut un apel către băncile grecești să utilizeze „toate instrumentele disponibile” pentru a rezolva problema creditelor neperformante, inclusiv prin vânzarea lor. „Toate posibilitățile ar trebui examinate având în vedere că există o gamă variată de situații”, a spus Daniele Nouy.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.