Phenianul continuă provocările la adresa Seulului

0

Coreea de Nord a efectuat sâmbătă un tir de artilerie aparent în cadrul unor exerciții militare desfășurate în apropiere de o insulă situată nu departe de frontiera dintre cele două Corei, a indicat Seulul, într-un context de puternice tensiuni între cele două state, relatează AFP.

”A avut loc un singur tir de artilerie în Nord”, aproape de zona maritimă disputată în Marea Galbenă, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. ”Tirul a atins aparent partea de nord a frontierei maritime și noi nu am suferit pagube”, a adăugat el.

Potrivit agenției sud-coreene de presă Yonhap, tirul i-a forțat pe locuitorii din insula Yeonpyeong să se adăpostească pentru scurt timp.

Phenianul a mai efectuat tiruri asupra insulei Yeonpyeong în 2010, care s-au soldat cu patru morți. Insula este situată în Marea Galbenă, în sudul imediat al frontierei nord-coreene.

Tensiunile au crescut neîncetat în ultimele săptămâni între cele două Corei. După o lună de la cel de-al patrulea său test nuclear, Phenianul a procedat pe 7 februarie la lansarea unei rachete, considerată de către comunitatea internațională drept un test balistic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.