Băsescu îi critică dur pe liderii politici

0

Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la Naşul TV, că îl îngrijorează foarte tare faptul că şefii de partide din România par „gata să spună «Să trăiţi!» şi la un caporal” şi a apreciat că Parlamentul este „pur şi simplu decimat”.

Băsescu a vorbit şi despre decizia CCR privind interceptările în dosarele penale, afirmând că singura instituţie care are dotarea necesară pentru a face „ascultări la nivel mare” este SRI şi apreciind că instituţiile de forţă care vor să ştie totul vor isca tot felul de „grozăvii”.

„În momentul de faţă, singurii care au dotarea tehnică necesară să facă ascultare la nivel mare este SRI-ul. Aici trebuie să avem mare grijă. Ştim ce grozăvii poate genera un stat în care instituţiile de forţă vor să ştie ce e în casă fiecăruia. Eu scot bani de pe card pentru că nu vreau să se ştie unde am fost şi ce am mâncat. În ce mă priveşte, vreau să am sentimentul că nu sunt că o gâză într-un pahar”, a declarat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a subliniat că trebuie aşteptată motivarea Curţii Constituţionale, dar a precizat că este nevoie de un echilibru între instituţii şi individ, adăugând că, altfel, riscăm să avem alegeri irelevante.

„Ştiu cum am lăsat statul. Potenţialul statului e uriaş în raport cu cetăţeanul. Dacă nu intevine acel echilibru, pe de o parte politicul, pe de o parte, respectarea drepturilor omului, în mod categoric am o strângere de inima uitându-mă cum stau şefii de partide, îngrijoraţi, gata să spună «Să trăiţi!» şi la un caporal, cum Parlamentul este pur şi simplu decimat. Riscăm că alegerile să fie irelevante şi România a mai avut astfel de situaţii. Având în vedere experienţă celor din CCR, cred că se gândesc la acelaşi lucru. Nu vreau că peste cinci ani să ne trezim într-un stat în care să conteze doar ce decid instituţiile de forţă”, a afirmat fostul şef de stat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.