Oprea și UNPR sau scurtul drum de la mărire la decădere!

0

Demisia ( strategică! ) a lui Oprea din fruntea UNPR nu va salva, în niciun caz, acest partid plin de traseiști incapabili să privească mai departe de propriile interese de gașcă. Oprea a devenit peste noapte un lider politic mărunt, respins, ocolit, refuzat de partenerii  săi de până mai ieri: PSD și ALDE!

Dragnea, Tăriceanu și Constantin nu vor să se (mai) asocieze cu Oprea, un politician urmărit penal, cu o crediobilitate aflată în scădere alarmantă. În consecință, Oprea a făcut un pas înapoi, lăsându-l în fruntea UNPR pe primarul sectorului 2, Neculai Onțanu. Bineînțeles că Onțanu va rămâne o marionetă în mâinile lui Oprea, cel care va încerca să identifice o nouă soluție politică (electorală ) prin care UNPR să acceadă și în viitorul Parlament. Fără o alianță cu PSD sau cu ALDE, UNPR nu are forța să mai rămână partid parlamentar. Oprea știe foarte bine acest lucru. Simte pericolul ieșirii din orice ecuație a Puterii de după 2016. Și, în consecință, disperarea sa este uriașă. Sintagma interesului național este fumată, iar foștii săi aliați, care dansau după cum cânta el, se disociază rapid de relația cu UNPR!

Ce este de făcut în aceste condiții? Mai nimic! Oprea nu mai contează. UNPR nu mai contează. Orice colaborare cu acest partid devine nocivă, contraproductivă, electoral. În mod cert, șandramaua uneperistă se va rupe rapid, în contextul în care alegerile locale vor reprezenta un eșec răsunător pentru gașca de traseiști din UNPR. În următoarele săptămâni, mulți aleși locali și parlamentari UNPR se vor reorienta rapid către PSD, PNL și ALDE. Profitorii din UNPR simt foarte bine, ca și șeful lor de până mai ieri, mirosul aspru al eșecului. Și ca atare fiecare va încerca să caute o portiță de scăpare!

Din păcate, atât PSD, cât și PNL, sunt două partide compromise, cu lideri mărunți, care vor primi cu brațele deschise orice primar uneperist care contează în ecuația electorală a alegerilor locale. Tot ce contează este numărul de voturi ce poate fi adus de acesta/aceștia.

Liderul interimar al UNPR, primarul de la sectorul 2, Neculai Onțanu, se află și el la finalul unei lungi domnii. 16 ani la Primăria Sectorului 2 reprezintă mult, foarte mult, mai ales când rezultatele lipsesc cu desăvârșire, iar nemulțumirile locuitorilor din sector, uriașe.

Nominalizarea liberalilor pentru primăria sectorului 2, Dan Cristian Popescu, un deputat tânăr, școlit afară, cu un discurs tranșant, argumentat și pliat pe realitățile sectorului, reprezintă o variantă neagreată de Onțanu și gașca din PNL (Anca Boagiu și Teodor Atanasiu știu la cine ne referim! ) care ar fi dorit un candidat de paie, zdrobit categoric de Onțanu.

Astfel că Onțanu a început să gâfâie. Să se teamă. Pe bună dreptate, cât timp în Primăria Sectorului 2 se întâmplă de prea mulți ani lucruri dubioase. Contracte uriașe, oferite cu dedicație amicilor și partenerilor lui Onțanu.  „Marele” Onțanu, cel care a fost desemnat să tragă barca uneperistă către un scor decent la alegerile locale, va suferi o grea înfrângere în sector. Și asta îi provoacă serioase coșmaruri! Tot angrenajul său electoral, care merge din plin cu bani negri, va fi desființat, cât timp locuitorii din sector îi vor da mult prea arogantului Onțanu o lecție usturătoare!

Onțanu și UNPR vor cădea în același timp.  Zgomotos. Din păcate pentru gașca unperistă sfârșitul este iminent. Cât timp creatorul acestui partid de mucava, Gabriel Oprea, este în cădere liberă, nici nu putea să fie un alt deznodământ!

A fost odată UNPR! A fost odată Gabriel Oprea, un lider care s-a crezut mult prea important și care a pierdut total legătura cu realitatea politică! Iar consecințele, inclusiv cele politice, au fost inevitabile. Așa vor spune liderii politici peste câțiva ani! Și nu numai liderii politici…

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.