Costul uriaș al iresponsabilității pesedisto-liberale. Iohannis-Ciucă-Ciolacu, trioul care îi suflă în pânze lui Virgil Popescu!

Liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, se dau, de luni bune, revoltați de iresponsabilitatea actualului ministru al Energiei, Virgil Popescu. Critici, acuze, bătăi cu pumnul în masă… Pesediștii sunt nervoși. Sau, mai corect, vor să joace rolul unor politicieni care sunt, chipurile, de partea poporului, de partea milioanelor de români care vor fi „îngenuncheați” de facturile uriașe la energie. Ei nu vor plafonare, vor reglementare. Ei vor pensii și salarii mărite! Ei se comportă ca un partid aflat în opoziție, deși sunt cocoțați de peste nouă luni în fotoliile confortabile ale celor care gestionează, după bunul plac, banul public.

Marcel Ciolacu și ceilalți pesediști au votat împotriva demiterii lui Virgil Popescu. Deși, la nivel declarativ, sunt profund nemulțumiți de acesta. Stabilitatea politică este extrem de importantă, ne spun pesediștii. Nu vor să intre, nu-i așa, în jocurile politicianiste ale celor care au inițiat moțiunea. Liderii USR, AUR, Forța Dreptei sunt, în opinia PSD, iresponsabili. Nu și Virgil Popescu! Cel care este seara, la posturile de casă ale PSD, făcut praf de pesediști dar, în ziua votului, devine aliat. Devine competent și, ca atare, este susținut prin vot! Marcel Ciolacu, demagogul suprem al PSD, se abține însă la vot. Și vrea să arate, probabil, prin gestul său, că îi dă un vot de blam lui Virgil Popescu și PNL. Prosteală în față!

Urmează o iarnă extrem de dificilă. Românii rămân singurii care vor plăti costul ipocriziei și iresponsabilității politice. PSD și PNL vor continua să mimeze actul guvernării, responsabilitatea, îngrijorarea față de cetățeni. Cocoțat la Cotroceni, principalul vinovat, Klaus Iohannis, privește spre o funcție importantă la nivel european. Ce mai contează cetățenii, cei care l-au votat? Contează doar continuitatea privilegiilor, după 2024.

De altfel, Iohannis și liberalii se încăpățânează, în disprețul oricărei realități, să îl mențină în funcție pe Virgil Popescu în ciuda unor costuri uriașe. Plătite, evident, de românii simpli.

Țara a fost împărțită între găștile pesediste și cele liberale. Totul se negociază până în cele mai mici amănunte. Criza energetică nu îi mai interesează, în realitate, pe liderii Coaliției. Ei doar mimează îngrijorarea și atât!

Și, totuși, până când vom mai trebui să îi suportăm pe acești politicieni iresponsabili, incapabili să înțeleagă ceva din drama pe care românii o trăiesc în fiecare zi?

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.