Pierdut președinte! Îl declarăm nul!

Recentele declarații ale președintelui Iohannis în privința scandalului legat de Canalul Bâstroe, prin care acesta le-a recomandat politicienilor de la București să nu se mai inflameze pe marginea acestui subiect și să se ocupe de alte teme pentru că, în acest moment, ucrainenii trebuie sprijiniți, nu certați, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni! Și nici reacția mimetică, trasă la indigo, a liberalilor, care se declară ofuscați de abordarea  „panicardă” şi „distorsionată” a acestei teme care este (nu-i așa!) „profund nocivă” pentru țara noastră.

Din păcate, președintele Iohannis nu-și poate depăși condiția de politician mărunt, incapabil să vadă mai departe de interese politice și de mărire (personală) mărunte! Reacția sa, în cazul umilinței românilor din Ucraina, a fost identică! Ca și în cazul Austriei care ne-a blocat, fără niciun temei juridic, intrarea în Spațiul Schengen! Ca și în multe alte cazuri similare!

Președintele Iohannis joacă rolul „pacifistului” de serviciu și nu vrea să supere pe nimeni. Relațiile bune cu Ucraina sunt o prioritate! Ca și cele cu Austria! Ca și cele cu Olanda! România, românii, rămân, din nou, ai nimănui, striviți în interminabile lupte politice pe plan intern și presiunile la nivel european și mondial!

Indiscutabil, Ucraina trebuie susținută în războiul cu Rusia, un stat agresor. Asta a făcut, din prima zi, România, asta au făcut românii! Refugiații ucraineni au fost primiți cu brațele deschise la noi! Și asta este un lucru foarte bun! Dar de aici și până la sfidarea fățișă la adresa României, a autorităților ucrainene, este o cale lungă și de netolerat!

Respectul trebuie să fie reciproc! Din păcate, politica „ghiocelului”, marca Iohannis, a adus grave prejudicii României și, din păcate, va continua să aducă! Este inadmisibil să susții, și asta este cu adevărat o diversiune ordinară, că toți cei care vor protejarea Deltei Dunării, rezervație UNESCO, și trag un semnal de alarmă în privința lucrărilor de pe Canalul Bâstroe,  sunt, automat, anti-ucraineni și, implicit, pro-ruși!

Manipularea fățișă, ca și cea din timpul COVID-19, se regăsește la loc de cinste și în aceste zile! Etichetarea după bunul plac a unora sau altora arată cât de precară a ajuns astăzi mult-clamata democrație!

Președintele Iohannis a uitat, se pare, că menirea sa este apărarea interesului național! Și acest lucru se poate face având relații foarte bune cu Ucraina, cu UE, cu SUA, dar și cerând respect reciproc din partea autorităților de la Kiev!

Ucraina trebuie susținută în continuare! Altă variantă nu există! De aici însă, până la a permite liderilor unui stat, indiferent de numele acestuia, să calce în picioare România este o cale lungă, care nu trebuie parcursă de niciun lider politic român! Cu atât mai mult de președintele Iohannis!

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.