Profesorul Dan Păcurariu, arestat preventiv

Share:

Profesorul acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani a fost arestat preventiv. Joi, profesorul a fost dus la Curtea de Apel unde s-a judecat contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti de a-l lăsa sub control judiciar. Vineri, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat o decizie definitivă.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, ca profesorul acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 anisă fei arestat pentru 30 de zile. În foarte scurt timp, profesorul o să fie ridicat de acasă şi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

 Profesorul universitar este principalul suspect în cazul unei crime comise în anul 1998. El este suspectat că a ucis-o pe Mihaela Fulga, o profesoară de limba chineză.

Acest dosar este destul de controversat deoarece procurorii spun pe de-o parte că au suficiente probe care să îl încrimineze pe profesor, însă acestea nu au fost suficiente în faţa judecătorilor, care au decis să îl elibereze sub control judiciar.

Un om singuratic, dar cu bizare apucături de licean îndrăgostit. Aşa apare în ochii vecinilor profesorul Dan Păcurariu, acuzat de o crimă pe care a comis-o acum 18 ani.

 Locatarii blocului situat în cartierul bucureştean Aviaţiei îşi amintesc cum profesorul se lăuda prin bloc cu poza noii sale iubite. Şocaţi de acuzaţiile procurorilor, vecinii lui Păcurariu spun că profesorul trebuie să plătească pentru fapta sa.

Procurorii spun că Păcurariu şi-a ucis prietena, pe Mihaela Fulga, din gelozie. Profesorul de istoria artelor făcuse o pasiune pentru numele fetei, astfel că pe următoarea lui iubită a chemat-o tot „Fulga”. În plus, în frigiderul lui, anchetatorii au găsit lapte cu aceeaşi denumire: „Fulga”.

„Domnule, să plătească! Aşa ceva nu e de iertat! A venit acum 2-3 ani laboratorul criminalistic. Am crezut că…el are proiecte. I-o fi dispărut ceva din casă, proiecte importante. Nicidecum nu mă gândeam că ar avea o crimă în spate! Sâmbătă era foarte abătut. Ni s-a părut aşa…puţin neîngrijit”, a povestit o vecină

Vecinii spun că profesorul de istoria artelor a fost extrem de apropiat de mama sa, care a murit în urmă cu câţiva ani, motiv pentru care n-a avut timp să se apropie de nicio altă femeie.

„A iubit-o prea mult pe maică-sa şi n-a vrut să mai aducă altă persoană feminină să stea cu maică-sa, să stea împreună…dar acum fac legătura. Că a omorât-o altcineva şi a suferit un şoc, n-a mai vrut să se căsătorească! Ne povestea şi că a fost în Austria, că a dus-o pe mama, a plimbat-o. Când i-a murit mama, la noi a apelat. Că era singur. Maică-sa era în pat, moartă. Era disperat. terminat”, mai spus vecinii.

Precum un puşti îndrăgostit pentru prima dată-n viaţă, profesorul singuratic se lăuda prin bloc ori de câte ori i se aprindeau călcâiele după câte o studentă: „Ne-a arătat pe mobil: „uite, cred că m-am îndrăgostit de o fată din Piteşti, de fata unei foste colege de facultate!” Şi ne-a arătat pe mobil. Zic: „vai, dar ce bine arată!”.

Magistrații au considerat că Dan Păcurariu poate fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Mihaela Fulga a fost ucisă în anul 1998, într-un apartament situat în cartierul bucureştean Titan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.