Gabriel Oprea, președinte fondator al UNPR

Share:

Gabriel Oprea a fost desemnat președinte fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), sâmbătă, la Conferința Națională a partidului, prin modificarea statutului formațiunii.

Gabriel Oprea nu participă la Conferința Națională.Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor aproximativ 450 de delegați prezenți, relatează Romaniatv.net.

Deputatul Eugen Nicolicea, vicepreședinte al UNPR, a spus că Gabriel Oprea este cel care fondat acest partid. Potrivit lui Nicolicea, Comisia de modificare a statutului partidului a propus introducerea un alineat nou, prin care președintele fondator al UNPR să fie desemnat Gabriel Oprea.

Prin această modificare de statut, UNPR își va asuma istoria, a mai spus Nicolicea.

După ce modificarea statutului UNPR a fost adoptată cu unanimitate de voturi, Nicolicea a adăugat că vor fi făcute demersurile pentru modificarea statutului și la Tribunal.

În Conferința Națională de sâmbătă, membrii partidului urmează să-și aleagă un nou președinte, candidați fiind deputatul Valeriu Steriu și senatorii Iulian Cristache și Ioan Iovescu.

Deputatul Valeriu Steriu și senatorii Iulian Cristache și Ioan Iovescu candidează pentru funcția de președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) la Conferința Națională a partidului care are loc sâmbătă la București.

La Conferința Națională participă aproximativ 450 de delegați.

UNPR s-a lansat oficial pe 1 mai 2010, la inițiativa fostului membru al PSD Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea UNPR pe 3 martie 2016. Ulterior, partidul a fost condus de președintele interimar Neculai Onțanu, care vineri a fost arestat preventiv.

În scrisoarea adresată progresiștilor în ziua în care și-a anunțat demisia, Oprea a spus că opțiunea sa pentru viitorul președinte UNPR este Valeriu Steriu, despre care a precizat că este „un om al cărui profesionalism este recunoscut de toate partidele și un lider cu potențial deosebit”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.