Atacuri aeriene la est de Damasc. Zece persoane au murit!

Share:

Zeci de civili au murit în Siria în atacuri aeriene la est de Damasc, într-unul dintre cele mai grave incidente implicând civili de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu.

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în atacuri aeriene ce au avut loc lângă o şcoală şi un spital, la est de capitala siriană Damasc, miercuri, într-unul dintre cele mai grave incidente implicând civili de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu, au anunţat activişti din opoziţie.

Atacurile au vizat localitatea Deir al-Asafir, un bastion rebel, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Patru copii şi un membru al Apărării Civile se află printre victime.

Apărarea Civilă, cunoscută în regiunile aflate sub controlul opoziţiei şi sub numele de „Căştile Albe”, a confirmat că un voluntar, Mohammad Ghourani, a fost ucis.

Încă nu se ştie cine este responsabil pentru atacuri, dar guvernul susţine că Frontul al-Nusra, filiala Al-Qaida în Siria, operează la periferia de est a Damascului. Gruparea jihadistă şi rivala sa, guparea Statul Islamic (SI), sunt excluse de la armistiţiul care a intrat în vigoare în ţară în urmă cu o lună.

Coaliţia Naţională Siriană, o grupare de opoziţie, a denunţat un „masacru” la Deir al-Asafir, avertizând că acesta ameninţă să deraieze armistiţiul şi negocierile de pace care urmează să fie reluate la Geneva peste două săptămâni. „Această crimă este ultima dintr-o serie de acţiuni care vizează să consacre încălcările actuale ale armistiţiului”, a denunţat Coaliţia într-un comunicat.

Potrivit Observatorului, aproximativ 2.700 de familii trăiesc la Deir al-Asafir. Guvernul, care încearcă să asedieze localitatea de mai multe săptămâni, u a reacţionat imediat faţă de aceste acuzaţii.

Tot joi, Ministerul rus al Apărării a anunţat că experţi ruşi genişti au sosit în Siria pentru a începe deminarea la Palmira, un oraş antic recucerit duminică de trupele siriene, susţinute aerian de forţe ruse.

Un al doilea grup rus de genişti a plecat joi spre Siria, a adăugat ministerul. Era neclar imediat când vor ajunge ruşii la Palmira. Operaţiunile de deminare ar urma să dureze mai multe luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.