Comisarul șef, Dan Moșescu, profesionistul de la șefia Permise și Înmatriculări Auto București!

Share:

Comisar șef Dan George Moșescu. Șeful Serviciului Public Comunitar  Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București . Un profesionist care și-a lăsat de ani buni amprenta asupra Serviciului pe care îl conduce. Să fii șef la Permise și Înmatriculări Auto București este nu greu, ci fantastic de greu. Presiunile de tot felul, inclusiv politice, sunt inerente. Mulți dintre subordonații săi care au „călcat pe bec”  și fac acum obiectul unor anchete DNA nu mai fac parte din sistem. De altfel, directorul Moșescu nu pierde ocazia, cu fiecare ședință, să avertizeze asupra tentațiilor la care pot fi supuși examinatorii și impune, de fiecare dată, toleranță zero în lupta împotriva corupției.

Mulți neavizați vorbesc și acum în 2016 despre anumite șpăgi ( condiționate de obținerea permisului de conducere! ) care se dau unor examinatori de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București. Aduceți fraților probele aferente și , vă garantez,  că cei  din conducerea acestui Serviciu vor tăia în carne vie. În frunte cu Moșescu.

Nu l-am cunoscut personal pe acest om. Ca jurnalist, însă, am pârghiile necesare pentru a fi la curent cu modul acestuia de a conduce acest Serviciu extrem de important. Șefii săi au cuvinte de laudă în condițiile în  care acesta încearcă să gestioneze o situație dificilă. Nimeni nu este, însă, perfect, iar Moșescu a făcut , probabil, și greșeli în actul de management. Interente, explicabile, de neevitat,  până la un punct.

Cu toate acestea este lăudabil modul în care a reușit să conducă Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București. Mai mult, standardele tot mai ridicate, impuse subordonaților săi , arată că atunci când vrei poți schimba ceva în direcția potrivită.

Introducerea de ani buni a testării online la proba teoretică a eficientizat modul în care se derula această probă. Mai mult, creșterea până la 30 de minute a susținerii probei practice a examenului auto, arată că dorința examinatorilor este de a se edifica cât mai bine de abilitățile viitorului șofer. Ceea ce nu poate fi decât de apreciat.

Ca jurnalist cu 20 de ani de vechime în presă, ultimii zece ca redactor șef la cotidianul Cronica România, rar mi-a fost dat să laud o persoană, fie ea lider politic, șef de agenție sau mai știu eu ce funcție deține.

Dan Moșescu merită, din plin, acest articol. Pentru că a reușit să recredibilizeze Serviciul pe care îl conduce. Credeți-mă, nu este puțin lucru! Chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte, direcția în care se îndreaptă Serviciul pe care îl conduce este una bună! Iar „Moșescu” este vinovat de acest lucru!

Toate acestea, însă, nu ar fi fost posibile fără modul ferm de a conduce al doamnei chestor Alina Dragomir, șeful DRPCIV la nivel național, un profesionist pur sânge care a impus standarde înalte de performanță, integritate și legalitate la nivelul Serviciilor din întreaga țară și asupra activității căreia vom reveni într-un articol viitor.

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.