Rusia trimite bombardiere și avioane de atac în Crimeea

0

Rusia a trimis în Crimeea aproximativ zece bombardiere şi avioane de atac din cadrul Flotei sale a Nordului pentru o nouă serie de exerciţii militare, a relatat miercuri publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli în pagina sa electronică, informează Agerpres.

Rusia consideră că infrastructura militară NATO se apropie foarte mult de graniţele Rusiei şi reprezintă un motiv serios de îngrijorare pentru Moscova.

Este vorba de 10 avioane militare de punte, care au fost desfăşurate pe aeroportul militar din oraşul Saki (Crimeea). În perioada următoare, acestea vor fi implicate în exerciţii de tehnici de decolare şi aterizare pe portavioane sau pe puntea unor nave militare de mare capacitate.

Serviciul de presă al Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol (Crimeea), a confirmat că aproape zece bombardiere Su-33 şi avioane de atac Su-25UTG ale aviaţiei maritime au sosit în Crimeea.

Se aşteaptă ca, după o perioadă de pregătire, piloţii ruşi vor începe exerciţiile de antrenament la complexul NITKA, creat special pentru piloţii avioanelor de punte.

Militarii ruşi au început deja, pe aeroportul militar Djankoi, din nordul Crimeei, antrenamente de simulare a capturării unor importante obiective militare şi civile la sol. Zerkalo Nedeli scrie că, de fapt, piloţii ruşi se antrenează cum să captureze cele mai importante facilităţi militare şi civile în regiunile din sudul Ucrainei.

Pe de altă parte, autorităţile americane şi-au exprimat, din nou, îngrijorarea în legătură cu posibilitatea instalării de arme nucleare ruseşti în Crimeea anexată, după cum a declarat miercuri subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului şi securitatea internaţională, Rose Gottemoeller, citată de agenţia de presă ucraineană (oficială) Ukrinform.

Declaraţiile au fost făcute la Ambasada Ucrainei din Washington, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la tragedia de la Cernobîl.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.