Arhiva de fotografie veche a AGERPRES a ajuns la Chișinău

0

Expoziția este găzduită de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și a fost deschisă cu prilejul Consiliului Consultativ Mass-Media România — Republica Moldova. Ea cuprinde imagini care ilustrează momente importante atât din istoria României, cât și a Republicii Moldova.

La eveniment au luat parte ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, vice-ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Lilian Darii, dar și directorul AGERPRES, Alexandru Giboi.

„Pentru mine este un fapt emoționant că văd fotografii din istoria noastră comună aici, la Chișinău, fotografii ce țin de memoria timpurilor trecute, fotografii care țin de perioada regalității, de perioada comunistă, dar și de perioada Revoluției din 1989. Este foarte important ca publicul din Republica Moldova să cunoască mai mult din istoria românilor”, a declarat ministrul Dan Stoenescu.

La rândul său, vice-ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Lilian Darii, s-a declarat impresionat de această expoziție.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.