Partida Bute-DeGale, lupta anului 2015

0

Înfruntarea dintre boxerul Lucian Bute și campionul britanic James DeGale, disputată pe 28 noiembrie 2015 la Centre Videotron din Quebec în cadrul categoriei supermijlocie, a fost desemnată ”lupta anului 2015” de către International Boxing Federation.

În acel meci, DeGale, deținătorul centurii IBF, l-a învins la puncte cu o decizie unanimă pe Lucian Bute după un meci strâns (117-111, 116-112, 116-112). Boxerul român de 35 ani a deținut centura IBF între octombrie 2007 și mai 2012. Bute are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

Premiul pentru meciul anului va fi decernat de IBF pe 26 mai la Beijing, în China, cu prilejul banchetului anual al forului de box profesionist, scrie Agerpres.”Am un singur regret, că nu am fost agresiv mai devreme, să dau drumul mai mult la brațe, asta i-a permis să câștige primele reprize. Am terminat meciul în forță, dar nu a fost suficient pentru a-i lua centura.

Sunt fericit de performanța pe care am realizat-o, asta a demonstrat că fac parte din elita boxului mondial. Badou Jack este un gentleman, nu a fost arogant deloc, nu a avut declarații acide. Este un campion și merită tot respectul. Am avut undeva la 200 de lovituri mai multe decât Badou”, a spus Bute pentru Digisport.

Lucian spune că așteaptă ca anul viitor să boxeze cu câștigătorul dintre James DeGale și Badou Jack.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.