Se va înființa un monitor al prețurilor la lapte!

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susține înființarea unui monitor al prețurilor la lapte, dar și la alte produse, format din reprezentanți ai fermierilor, procesatorilor și ai MADR care să urmărească fluctuațiile pieței și să decidă măsurile de intervenție, astfel încât prețurile să nu scadă sub nivelul costurilor de producție.

‘Situația cu care se confruntă în prezent sectorul laptelui impune identificarea de măsuri urgente, pe termen mediu și lung. E necesar ca aceste soluții să îi mulțumească pe cei de pe întreg lanțul alimentar, fermieri — procesatori — comercianți. Nu-mi doresc dispariția niciunuia de pe lanț, dar trebuie să avem în vedere că greul cade în special pe fermier. Trebuie ajutat fermierul, care este în prezent sub presiunea prețului extrem de scăzut la lapte. De aceea trebuie să colaborăm pentru a mișca lucrurile rapid și să salvăm acest sector’, a afirmat ministrul Achim Irimescu, în cadrul unei reuniuni de lucru organizate joi la sediul MADR împreună cu reprezentanții fermierilor, procesatorilor din sectorul laptelui și ai celor din rețelele de retail.

Potrivit unui comunicat al MADR remis vineri AGERPRES, tema principală a discuțiilor a vizat identificarea de soluții pe termen scurt și mediu pentru absorbirea șocului resimțit de fermierii care-și desfășoară activitatea în sectorul laptelui, ca urmare a supraproducției înregistrate la nivelul UE din cauza dispariției sistemului cotelor de producție, la care s-a adăugat embargoul impus de Federația Rusă la unele produse provenind din UE, fapt care a intensificat concurența pe piața europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.