Primul transplant, la Centrul de Transplant Hepatic din Iași

0

O echipă de zece medici, coordonați de profesorul Irinel Popescu au efectuat, vineri, primul transplant hepatic la Iași, donatorul fiind din Galați.

Cristian Lupașcu, coordonatorul Centrului de Transplant Hepatic Iași, a declarat la ieșirea din sala de operație, că beneficiarul transplantului este un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a avut o ciroză hepatică virală C, cu noduli cancerigeni. Donatorul este un bărbat în vârstă de 42 de ani, care era pompier la ISU Galați. Prelevarea de organe a fost posibilă după ce gălățeanul a suferit un atac cerebral iar familia și-a dat acordul, informează Agerpres.

‘Operația s-a desfășurat absolut normal, în bune condiții’, a spus prof.univ.dr. Cristian Lupașcu despre prima intervenție de acest gen efectuată la Iași, care a fost efectuată la două luni de la inaugurarea Centrului de Transplant Hepatic.

Coordonatorul intervenției, prof.univ.dr. Irinel Popescu, de la Spitalul Fundeni din București, a declarat la rândul său că implantarea a decurs cu succes.

‘Ficatul a fost implantat și funcționează normal. Bolnavul este stabil. Implantarea a decurs cu succes’, a spus Irinel Popescu.

El a declarat că va susține noul centru de transplant de la Iași, ‘până când va putea funcționa independent’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.