Rafo Onești, cumpărată de un om de afaceri de la Chișinău

Rafo Oneşti a fost cumpărată de un om de afaceri din Republica Moldova. Este vorba despre Vitali Cebanu – un apropiat al controversatului politician Renato Usatîi. Contactat de TVR Moldova, omul de afaceri a evitat să dea detalii despre tranzacţie.

Rafinăria petrolieră de la Oneşti, a treia că mărime din România, nu mai funcţionează din 2008.  Portalul mold-street.com notează că, în această perioadă, Rafo a înregistrat pierderi de peste 400 de milioane de dolari.

În ciuda acestor probleme financiare, a fost cumpărată de omul de afaceri din Republica Moldova Vitali Cebanu.

Contactat de reporterii TVR Moldova, Cebanu a evitat să vorbească depre tranzacţie. I-a invitat pe colegii noştri să îl sune mai târziu, după care nu a mai răspuns la telefon.

Valoarea tranzacţiei este ţinută secretă. Recent, Cebanu a precizat pentru mold-street.com că, pe termen scurt, rafinăria va funcţiona în proporţie de doar 10%.

Vitali Cebanu: „Petrolul ar putea fi adus din Rusia, dar şi din alte locuri. De exemplu Iran, dar ar putea fi şi din România. Or, în acest caz nu vor fi costuri mari de transport şi în plus petrolul extras din România este foarte bun…„.

Cebanu este apropiat al lui Renato Usatîi. La alegerile locale de anul trecut a şi candidat pentru funcţia de consilier municipal pe listele Partidului Nostru, condus de Usatîi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.