Un român, rănit în atentatul de pe aeroportul Ataturk

0

Printre cei peste 150 de răniţi în atentatul de luni seara, de la Aeroportul Ataturk, din Istanbul, se află şi un cetăţean român.

Românul a fost rănit în urma învălmăşelii create după cele două explozii care s-au produs luni seara, în faţa terminalului Plecări al Aeroportului Internaâional Ataturk, din Istanbul. În panica generală, oamenii s-au călcat în picioare, iar cetăţeanul român a suferit mai multe răni în zona membrelor inferioare.

Potrivit România TV, el a cerut ajutorul autorităţilor şi a fost evacuat din aeroport, fiind transportat la un hotel din apropiere.

În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunicat: „Pe tot parcursul nopții, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al României la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află și cetățeni români. Cetățenii români aflați în atenția Consulatului nu sunt răniți, cu excepția unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viața persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată și cazată la hotel la puțin timp după producerea exploziilor. Consulatul General al României la Istanbul asigură în permanență asistența consulară unui număr de aproximativ 40 de cetățeni români, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului. Totodată, familiile din România a peste 20 de cetățeni români aflați în aeroport în momentul deflagrațiilor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul”.

40 de cetăţeni români care se aflau în aeroport în momentul producerii celor două explozii au cerut ajutor consular, după ce zborul cu care trebuiau să se întoarcă în ţară a fost anulat. Aceştia sunt aşteptaţi miercuri în România, cu o cursă programată să aterizeze pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 11.00.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.