Stenograme-șoc în cazul profesorilor care șantajau studentele!

0

Mai multe cadre universitare din România au ajuns în vizorul opiniei publice după ce procurorii au demarat anchete penale împotriva lor pentru că cerea favoruri sexuale de la studente sau trimiteau mesaje triviale altor persoane.

Cel mai recent caz de acest gen este cel al conferenţiarului universitar Constantin Petrovici, de 62 de ani, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, scrie adevarul.ro. Acesta este cercetat în prezent sub control judiciar, el fiind acuzat de infracţiunea de „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Potrivit unor surse, pe 16 şi 17 iunie, cadrul universitar de la disciplina de Didactica Matematicii i-ar fi cerut uneia dintre studentele de la Facultatea de Psihologia şi Ştiinţele Educaţiei să facă sex cu el pentru a o ajuta pe aceasta la un examen. Ulterior, tânăra a reuşit să promoveze şi şi-a obţinut şi diploma de licenţă. Ea nu a dat curs solicitării cadrului didactic, infracţiunea fiind doar în forma pretinderii.

Sursele juridice au mai precizat că procurorii au la dosarul universitarului, pe lângă declaraţia studentei A.B., şi mai multe interceptări telefonice şi ambientale dintre tânără şi Constantin Petrovici, din care ar reieşi că acesta i-ar fi cerut studentei sale să facă sex cu el. Tot de la Iaşi este şi conferenţiarul Dumitru Păduraru, în trecut cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

La rândul său, acesta a fost acuzat că a cerut favoruri sexuale de la o studentă în schimbul unor note. Păduraru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapta sa. El a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie anul trecut, după ce o studentă de la Facultatea de Farmacie l-a înregistrat în timp ce îi pretindea favoruri sexuale în schimbul promovării la materia Anatomie, la care Păduraru preda la UMF. Păduraru a fost şi reţinut în acest caz, el dându-şi demisia din funcţie.

Universitarul şi-a expus organul genital

Potrivit rechizitoriului, pe 26 ianuarie 2015 , Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul („Examenul, ştii că nu l-ai luat acum!…Ai văzut, da?”), conducând tânăra într-un amfiteatru al universităţii, acolo unde s-a asigurat că nu se mai afla nicio persoană. Acolo, conferenţiarul i-a spus studentei că trebuie să facă sex cu el tot semestrul II pentru a putea promova la disciplina sa. „Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată, frumuşică, cum eşti acum…Săptămânal, în semestrul II te aştept”, ar fi spus Păduraru. Tot atunci, universitarul a întrebat-o pe fată dacă şi-a început viaţa sexuală şi ce culoare are lenjeria sa intimă. „Lovindu-se de refuzul persoanei vătămate, Păduraru Dumitru a devenit nervos, neputând să tolereze frustrarea cauzată de atitudinea victimei şi dându-i acesteia un ultimatum: «ai zece secunde să te gândeşti! Nu. Pentru că…şi la patru am altceva şi nu am cum. Ai zece secunde să te gândeşti! (…) Zece secunde au trecut. Gândeşte-te!»”, se mai arată în referatul procurorilor.

În după-amiaza zilei de 26 ianuarie, fata s-a prezentat din nou în biroul profesorului. Acesta a devenit suspicios că ar putea fi înregistrat şi i-a cerut fetei să îşi scoată ceasul de la mână. „De această dată, Păduraru Dumitru şi-a schimbat tactica de abordare a victimei (în comparaţie cu modul brutal în care acţionase în dimineaţa aceleiaşi zile, trecând de la punerea acesteia în genunchi şi expunerea organului său genital). Astfel, acesta, considerând că pentru ca aceasta să fie mai relaxată şi să nu se sperie de el, este necesar să discute mai întăi cu studenta, pentru a-i câştiga încrederea («Stai relaxată. În primul rând, întinde-te şi stai»)”, au mai precizat procurorii. Aceştia mai arată că cei doi au discutat mai mult, în timpul convorbirii cadrul universitar promiţându-i fetei că, dacă va face sex cu el o va ajuta să fie admisă la Facultatea de Medicină Generală: „Eu zic aşa, să te gândeşti…Bineînţeles, ai să te duci la examene, mai ai două examene, vine vacanţa…Dar după vacanţă…oricum vei putea să treci pe la mine…îmi spui şi încerc…Eu sunt la admitere, da? (…) Eu îţi dau să înveţi, da? şi vreau să spun că vreau să am grijă de tine să intri la Medicină, că-i păcat.” În cadrul aceleaşi discuţii, Păduraru a întrebat-o pe fată despre părinţii săi dar şi despre viaţa intimă pe care aceasta o are cu prietenul ei. La final, a încercat din nou să facă sex oral cu fata însă aceasta a refuzat. După ce şi-a dat seama că ar putea fi reclamat, medicul a trecut la ameninţări: „Sigur tu nu spui la nimeni?” … „Aşa”, „Să nu spui la cineva”…. Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva”.

Profesorul insistent de la Reşiţa

Un alt profesor care a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce ar fi solicitat favoruri sexuale de la studente este Florin Franţ, de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa. Acesta a fost interceptat de o investigatoare sub acoperire (sursă interceptări: Expres de Banat):

FRANŢ FLORIN IONEL: (?) din picioare mă bagi boală. Fi-ţi-ar curu să-ţi fie. Investigatoare: Deci eu.. FRANŢ FLORIN IONEL: Când te-ai dat jos din maşină, mi-ai băgat curu ăla în nas, cu chiloţii tăi, ăia bikinii ăia băgaţi în cur. Investigatoare: Am făcut eu… FRANŢ FLORIN IONEL: Că n-am… n-am mai putut să conduc, vreo 200 de kilometri am fost distrus. Investigatoare: Da! Deci… Obişnuieşti să exagerezi aşa… FRANŢ FLORIN IONEL: Şi fustă sau rochie ce-o fost aia albă… Aveai nişte bikini minusculi. Când te-ai ridicat ai scos curu aşa, l-ai ondulat. Oooaaaa!

FRANŢ FLORIN IONEL: Că ţi-o trag o dată şi pa. ……………… FRANŢ FLORIN IONEL: Un sărut. Şi sting şi becul dacă vrei. Investigatoare: Nu, nu. FRANŢ FLORIN IONEL: Dacă ai emoţii cu becul aprins. Investigatoare: Emoţii oricum am, dar nu, deci, nu stinge becul, nu, serios. FRANŢ FLORIN IONEL: Las că te văd mai bine aşa. Investigatoare: Nu, nu! FRANŢ FLORIN IONEL: D…, un sărut. Investigatoare: Nu, nu! FRANŢ FLORIN IONEL: Pe obraz? Pe obraz pot? Uite-l acolo…pot să stau în genunchi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.