Ponta contestă decizia prin care i se retrage doctoratul!

0

Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care a stabilit că teza lui de doctorat este plagiată. Contestaţia a fost depusă joi, 14 iulie, a confirmat Victor Ponta pentru stiripesurse.ro, după ce noul ministru al Educaţiei anunţase că va semna ordinul de retragere a titlului de doctor.

Victor Ponta a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la teza sa de doctorat. Contestaţia a fost depusă joi, 14 iulie, a confirmat Ponta pentru stiripesurse.ro.

Mircea Dumitru, noul ministru al Educaţiei, a precizat, într-o conferință de presă după preluarea mandatului, că Victor Ponta are la dispoziție 10 zile, începând din 7 iulie, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

„În momentul de față vă pot spune că am primit o adresă din partea MENCȘ, a fost transmisă ieri, în care ni se aduce la cunoștință — adresa mi-a fost transmisă în calitatea pe care am avut-o până miercuri de rector al Universității București. Eu am transmis CNATDCU solicitarea UB de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCȘ ne confirmă faptul că votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, domnia sa are acum la dispoziție zece zile pentru a depune o contestație. Începând din 7 iulie are dreptul să facă o contestație. Dacă va fi făcută această contestație, CNATDCU trebuie să o evalueze și să dea un verdict final la această contestație. Cu acest verdict, cu avizul Direcției Juridice a ministerului, ministrul Educației în funcție adică eu voi semna ordinul prin care se revocă acest titlu”, a explicat Dumitru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.