Transplant dublu de mâini, realizat cu succes!

0

Un bărbat de 57 de ani a devenit prima persoană din Marea Britanie care a fost supus unui dublu transplant de mâini, după ce și-a pierdut ambele extremități într-un accident de muncă în urmă cu trei ani, informează vineri mass-media britanice, citate de EFE.

Chris King, din localitatea Doncaster, nordul Marii Britanii, a fost operat la spitalul Leeds General Infirmary în urmă cu câteva zile. Pacientul care în accidentul de muncă și-a pierdut cele două mâini, cu excepția degetelor mari, a declarat că simte oarecare mobilitate și a calificat donația drept „formidabilă”.

„Le simt ca într-adevăr mâinile mele. Sângele meu curge prin ele. Tendoanele au fost unite. Sunt ale mele”, a povestit pacientul. Medicul Simon Kay, expert în chirurgie plastică de la centrul medical din Leeds, a fost responsabil cu operația, prima de acest fel în care se transplantează ambele mâini unui pacient.

„Nu-i pasă nimănui de aspectul unui rinichi cât timp el funcționează”, dar în cazul mâinilor „a trebuit să se țină seama de compatibilitatea imunologică și de aspect, având în vedere că sunt expuse vederii tot timpul”, a spus Kay.

Pacientul, care în scurt timp speră să poată ține în mână o sticlă de bere, a subliniat că mâinile par să-i fi fost croite „pe măsură”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.