PMP nu fuzionează cu partidul lui Vanghelie!

0

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, că exclude posibilitatea unei fuziuni cu Partidul Dreptăţii Sociale, condus de Marian Vanghelie, afirmând că un astfel de scenariu este la fel de adevărat ca mutarea focoaselor nucleare de la Incirlik la Deveselu.

„Singura fuziune pe care PMP a făcut-o este cea cu UNPR. Orice speculaţie sau dezinformare cu privire la alte fuziuni sunt simple încercări de manipulare a opiniei publice. Informaţia precum că PMP va fuziona cu partidul domnului Marian Vanghelie este la fel de adevărată precum ştirea privind mutarea focoaselor nucleare de la Incirlik la Deveselu”, a declarat preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Site-ul EurActiv a scris, joi, citând două surse independente, că Statele Unite ale Americii au început mutarea în România a armelor nucleare pe care le deţine în baza Incirlik din Turcia. Ministerul român de Externe a negat informaţia.

Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a catalogat drept „speculaţii”, informaţiile potrivit cărora SUA au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România. El afirmă că nu au existat „planuri în acestă direcţie”.

„Ce vă pot spune este că nu au existat niciun fel de discuții nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcție. Deci categoric nu putem vorbi reacționând la această informație decât că este o speculație”, a declarat Mihnea Motoc.

Traian Băsescu a explicat, la România TV, că ştirea privind posibila mutare a rachetelor nucleare de la baza Incirlik la baza de la Deveselu nu are niciun suport real. O astfel de mutare ar presupune eforturi mult mai mari şi de durată, pentru că rachetele nucleare nu pot fi mutate ca pe nişte „saci cu cartofi”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.