Uniunea Salvați Bucureștiul devine Uniunea Salvați România!
Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi nou-înfiinţata Uniunea Salvaţi România a organizat, duminică, congresul de fuziune, eveniment care s-a desfăşurat cu uşile închise la Hotel Internaţional. Noul partid se va numi Uniunea Salvaţi România, formaţiune politică cu care Nicuşor Dan va candida la alegerile parlamentare.
„Are două componenete, are o componentă formală- de fuziune a celor trei partide- şi are o componentă de organizare internă, referitor la extinderea în teritoriu, sunt chestiuni care sunt interne”, a declarat Nicuşor Dan pentru Mediafax, întrebat de ce presa nu are acces la eveniment.
De asemenea, preşedintele partidului a mai spus că este al patrulea congres al USB şi că toate au fost cu uşile închise.
„La noi e al patrulea congres la USB, toate au fost închise pentru că este şi un efort de organizare pe care nu ni-l permitem acum, dacă e să-l facem deschis, cu ordinea oamenilor care iau cuvântul, cu toate. Nu avem energie pentru asta acum”, a declarat el.
Nicuşor Dan a anunţat pe 28 iulie că Uniunea Salvaţi România a fost înregistrată în registrul partidelor politice şi că urmează să fuzioneze, prin absorbţie, cu Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), pentru a nu pierde mandatele de consilieri câştigate la alegerile locale.
Mai mult, noua formaţiune politică USR va intra în cursa pentru alegerile parlamentare din această toamnă.
Preşedintele USB preciza atunci că este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR.
„E foarte posibil să fie un congres pur formal, în care doar să decidem această fuziune, dar, fiind un congres, fiecare poate să spună orice şi să propună orice, inclusiv organe de conducere”, a menţionat atunci Nicuor Dan.
La rândul său, Clotilde Armand, vicepreşedinte USB, a arătat că în organizarea filialelor judeţene vor fi urmărite douăprincipii.
„Ne bazăm pe două principii majore. Primul este integritatea – avem un cod etic care este baza de selecţie a primului nucleu de oameni. Al doilea principiu – autonomia filialelor. Noi nu credem într-un sistem unde în Bucureşti se hotărăşte, unde noi avem adevărul şi restul trebuie să asculte. Cetăţenii trebuie implicaţi, local se ştie ce este bine pentru comunităţile locale”, a afirmat Armand, consilier local la Sectorul 1.