Raiduri aeriene în Fâșia Gaza. Patru morți!

0

Aviația și tancurile israeliene au bombardat duminică Fâșia Gaza, ca răspuns la un tir de rachetă palestinian asupra orașului Sderot, loviturile făcând, conform autorităților din enclava aflată sub blocadă, patru răniți, transmite AFP.

Aviația și tancurile israeliene au bombardat duminică Fâșia Gaza, ca răspuns la un tir de rachetă palestinian asupra orașului Sderot, loviturile făcând, conform autorităților din enclava aflată sub blocadă, patru răniți, transmite AFP.

La mai puțin de o oră mai târziu, tancuri israeliene postate de-a lungul frontierei au tras primele proiectile împotriva nordului micului teritoriu palestinian, în timp ce aviația își începea raidurile, conform armatei israeliene.

Aceste lovituri au rănit ușor doi palestinieni. „Unuia dintre ei, în vârstă de 20 de ani, i-au sărit schije de obuz pe față”, a indicat Achraf al-Qodra, purtător de cuvânt al ministerului Sănătății din enclava palestiniană.

Surse din cadrul serviciilor de securitate din Gaza, conduse de Hamasul islamist care controlează enclava aflată sub blocadă israeliană de 10 ani, au precizat că „șase proiectile au fost trase asupra a diferite obiective”. „Două dintre acestea au distrus rezervorul de apă de la Beit Hanoun, rănind persoane și cauzând pagube”.

Potrivit unor martori, o bază utilizată de brigăzile Ezzedine al-Qassam, ramura armată a Hamas, a fost de asemenea atinsă la Beit Lahya.

Odată cu noaptea, tiruri de tancuri continuau în timp ce aviația israeliană a efectuat cinci noi raiduri, făcând doi alți răniți printre palestinieni, conform lui Qodra.

Trei dintre aceste raiduri au cauzat pagube asupra bazelor utilizate de brigăzile Qassam, brigăzile al-Qods, ramura armată a Jihadului islamic, a doua forță din teritoriile ocupate, și brigăzile Abou Ali Mostafa, ramura armată a Frontului popular de eliberare a Palestinei, au precizat responsabili din domeniul securității.

Tirul de rachetă nu a fost revendicat, arată AFP, care adaugă că o asemenea acțiune, în plină zi și asupra centrului orașului Sderot, este o premieră de la ultimul război în Gaza între Israel și Hamas. Ultimul tir de rachetă din Fâșia Gaza data din iulie.

Pe de altă parte, Reuters transmite că un festival de muzică din Sderot, cu participarea a sute de israelieni, a fost temporar întrerupt pentru ca oamenii să caute adăpost, după cum arată imaginile de televiziune.

Armata israeliană a precizat că a atacat ținte din nordul Fâșiei Gaza și a adăugat că, de la începutul anului, 14 rachete trase din Gaza au lovit Israelul.

„Când teroriști din Fâșia Gaza controlată de Hamas, conduși de o agendă radicală bazată pe ură, atacă oameni aflați în mijlocul vacanței de vară, intențiile lor sunt clare: să cauzeze durere, teamă și să terorizeze”, a spus, într-o declarație, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Lerner.

Mai mult de 2.100 de palestinieni, majoritatea civili, au fost uciși în timpul conflictului din Gaza din 2014. Un număr de 67 de soldați israelieni și șase civili din Israel au fost uciși de rachete și atacuri ale Hamas sau ale altor grupuri militante.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.