La revedere, maestre Marin Moraru!

0

Corpul regretatului actor Marin Moraru, care a plecat dintre noi duminică la vârsta de 79 de ani, se afla de  marţi seară la biserica Sfântul Gheorghe Nou.  Cei care l-au îndrăgit pe Marin Moraru au venit de marţi după-amiază şi au aprins lumânări.

Miercuri, la ora 10.00, sicriul cu trupul actorului va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional. Cei care vor să-i aducă un omagiu, o vor putea face până la ora 13.00.

Înmormântarea va avea loc la ora 14.00, la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor. Sâmbătă, 27 august, TVR 1 va difuza piesa „Tache, Ianke şi Cadîr” şi emisiunea „Profesioniştii”, în care Marin Moraru a fost invitatul Eugeniei Vodă.

Marin Moraru (79 de ani) a murit, duminică, la Spitalul Elias din Capitală, după o lungă suferinţă. În ultimii ani, s-a retras din viaţa publică, dezamăgit atât de modul în care se face teatru si film, cât şi de emisiunile de divertisment difuzate de posturile de televiziune.

„Întotdeauna mi-am dorit ca lumea să mă perceapă pe scenă. Când am coborât de acolo, sunt un om oarecare. Când sunt acolo, să-l uimesc, să-l bucur, să-l fac fericit. Când am coborât de acolo, să nu mă cunoască”, spunea Marin Moraru.

„Fericirea nu există, pentru că atunci când spui sunt fericit, ai fost deja. Nu poţi să pui mâna pe ea. Dacă ajungi să spui ‘sunt fericit’ înseamnă că această constatare e trecută prin conştiinţa ta şi e lăsată în urmă fericirea care a fost, deci nu există”, sublinia Marin Moraru la emisiunea „Profesioniştii” a Eugeniei Vodă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.