Bilanțul negru al cutremurului din Italia a ajuns la 247 de morți!

Un seism de 6,2 a lovit puternic oraşul italian Amatrice, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Seismul a fost urmat de zeci de replici cu magnitudini între 2 şi 4.2. Cel mai recent bilanţ al victimelor este de cel puţin 247 de morţi, zeci de răniţi şi sute de persoane dispărute. Printre victime se află şi români, a anunţat Ministerul de Externe. 

ANSA anunţă că ultimul bilanţ provizoriu arată 247 de morţi. Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, joi dimineaţă, decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. De asemenea, printre răniţi au fost identificate alte două persoane de cetăţenie română, în timp ce opt români sunt daţi dispăruţi.MAE transmite sincere condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii şi acordă întreaga asistență necesară în continuare. De asemenea, menţionăm că au mai fost identificate alte două persoane de cetățenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale. Echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei 4 cetăţeni români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate. Totodată, menţionăm faptul că cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabăra de sinistrați unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.În ceea ce privește semnalările primite în cursul zilei de astăzi privind cetățenii români daţi dispăruţi, menționăm că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situaţie”, anunţă MAE.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L’Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.