Slujbă de 40 de zile de la decesul Reginei Ana

0

La împlinirea a 40 de zile de la trecerea Reginei Ana la cele veşnice, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, vor lua parte la o slujbă care va avea loc la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, sâmbătă, 10 septembrie (15:00).

Potrivit Secretariatului Majestăţii Sale Regelui, slujba va fi oficiată de ÎPS Arhiepiscopul Calinic.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai, a decedat pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveţia, a anunţat Casa Regală a României. Regele Mihai I şi Regina Ana au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Ziua de 13 august în care a fost înmormântată Regina Ana a fost declarată de către Guvern zi de doliu naţional pe teritoriul României. De asemenea, Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a decretat 13 august zi de doliu naţional „în semn de profundă durere”.

Trupul neînsufleţit a fost adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi la Palatul Regal din Capitală (11 august). Mii de oameni au venit în zilele de joi şi vineri (11 şi 12 august) la Palatul Regal de pe Calea Victoriei din Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu Reginei Ana, la catafalcul plasat în Sala Tronului, arată Mediafax.

Iar sâmbătă, 13 august, a avut loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării a fost privată, având loc în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străinecare au fost prezente la eveniment.

Cărţi de condoleanţe sunt deschise la Castelul Peleş, la Palatul Regal (Calea Victoriei) şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.