Paul Gheorghiu, noul șef al Cancelariei premierului

Actualul șef de cabinet al primului-ministru, Paul Gheorghiu, va fi nominalizat pentru funcția de șef al Cancelariei premierului, în locul lui Dragoș Tudorache, desemnat pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

„Ca și șef al Cancelariei pentru perioada care mai rămâne, de patru luni de zile, m-am gândit să-l propun pe domnul Paul Gheorghiu, care este în momentul de față șeful meu de cabinet, care cunoaște mersul lucrurilor la Cancelarie, este cunoscut de toți miniștrii și cred că va face față acestei sarcini până la sfârșitul mandatului”, a anunțat premierul Dacian Cioloș, marți, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

Cioloș a precizat că postul de șef al Cancelariei premierului, pentru care a fost propus Paul Gheorghiu, este „un post de ministru, de membru al Cabinetului”.

Cine este Paul Gheorghiu

Paul Gheorghiu a absolvit un masterat în administrarea afacerilor în limba engleză, în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) (2011).

A mai fost consultant senior în cadrul PricewaterhouseCoopers. A făcut parte din consiliul de administrație al Nuclearelectrica până în 2013.

A ocupat funcția de consilier al fostului ministru al Economiei, Lucian Bode (febr.-mai 2012) și consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (începând cu oct. 2012), potrivit declarației de avere publicată pe site-ul mdrap.ro.

La 2 martie 2016, Paul Gheorghiu a fost numit director, cu rang de secretar de stat, al cabinetului primului-ministru Dacian Cioloș, în calitate de membru al consiliului de administrație al Fondului Național de Garantare pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.