Ioan Becali, eliberat condiționat

0

Ioan Becali va fi eliberat condiţionat, a decis, miercuri, Tribunalul Ilfov. Fostul impresar a executat 2 ani şi 6 luni din pedeapsa de 6 ani şi 4 luni primită în Dosarul Transferurilor.

Ioan Becali a fost adus, miercuri dimineata, la tribunalul Ilfov, iar dupa incheierea sedintei a plecat inapoi spre Penitenciarul Poarta Alba, unde a asteptat decizia instantei.

Decizia este definitivă.

„Am executat 2 ani, 6 luni și zece zile și le număr și pe cele executate și pe cele câștigate. Nu doresc decât sa spun ca mi-am făcut datoria în toate penitenciarele, n-am avut nicio problema nicăieri am încredere in justiție”, a spus Ioan Becali în faţa instanţei.

Procurorul consideră că „la acest moment eliberarea condiționată nu este oportuna. Sa nu uitam pentru ce a a fost condamnat, evaziune, spălare de bani. Pana in prezent doar doi ani a executat din cei sase și patru luni. Nu a achitat nicio parte din prejudiciu și nici nu a aratat ca nu poate sa-l achite”.

„Nu are nicio posibilitate de a achita, s-a depus la dosarul cauzei ca, imediat cum au început cercetările, a fost sechestrata averea mobila și imobila lui Ioan Becali. Atunci statul poate sa execute silit. Obligațiile civile sunt în curs de executare. Nu poate sa vanda averea și nici nu a realizat venituri ca sa poata achitat prejudiciul. N-a avut posibilitatea”, a spus avocatul lui Ioan Becali.

Ioan Becali afla daca magistratii accepta cererea de eliberare conditionata, dupa ce a executat doi ani si cateva luni din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori. In iulie 2016, Judecatoria Sectorului 4 i-a respins cererea, iar Ioan Becali a contestat decizia la Tribunalul Bucuresti, urmand acum sa se ia decizia finala.

Ioan Becali mai este judecat într-un dosar, alături de Victor Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor de fotbal acuzaţi în dosarul transferurilor de jucători.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.