Chestorul Liviu Popa a demisionat din Poliție!

Share:

Chestorul Liviu Popa, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, suspect în dosarul de corupție deschis de procurorii DNA Oradea, și-a înaintat demisia din funcție.

Persoana și-a depus miercuri seara raportul de încetare a raporturilor de serviciu la Inspectoratul General al Poliției Române, de unde a fost înaintat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi trimis la Președinție, procedură obligatorie în cazul chestorilor de Poliție„, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit ebihoreanu.ro.

În ziua în care şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, a provocat accidentul rutier cu maşina lui Vasile Blaga, în autoturism se aflau 700.000 de euro.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în anul 2005, funcție la care a renunțat în 2009 pentru a prelua conducerea Direcției Generale Anticorupţie, iar apoi, în 2010, conducerea Poliţiei Române. Din 15 mai 2012 ofițerul a revenit la cârma Poliției Bihor, pe care a condus-o până acum.

Reamintim că șeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Municipale Beiuş, Remus Indrei, cel al Poliţiei Rurale din aceeaşi localitate, împreună cu alţi doi şefi de post din judeţ au fost audiaţi, marţi, la DNA Oradea, ca urmare a percheziţiilor efectuate cu o zi înainte.

Dacă pentru inspectorul șef al IPJ Bihor nu se cunosc deocamdată acuzațiile cu exactitate, subordonații săi sunt suspecți într-un dosar de corupție. Ei ar fi protejat activitatea infracțională a mai multor oameni de afaceri din zonele în care își desfășoară activitatea, potrivit Agerpres.

Chestorul Liviu Popa a ieșit din sediul DNA Oradea după aproximativ 20 de minute, fără a face nicio declarație, cel mai probabil procurorii aducându-i la cunoștință calitatea pe care o are în ancheta derulată, precum și eventualele învinuiri. Însoțiți de avocați, nici ceilalți polițiști citați de procurorii anticorupție nu au făcut declarații.

Prezența polițiștilor la sediul Direcției Anticorupție vine după ce, luni, procurorii au percheziționat biroul inspectorului șef al IPJ Bihor, dar și locuința acestuia. „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012 – 2014”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Este a treia rundă de percheziții pe care Serviciul Teritorial Oradea al DNA le face în ultimele luni în unități de Poliție din județul Bihor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.