Ministrul Energiei susține că este ținta unei campanii de presă

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, se consideră obiectul unei campanii de presă care face parte dintr-un plan mai larg de a discredita cât mai mulți miniștri tehnocrați. El spune că platforma online din închirierea căreia a obţinut 800.000 de lei nu mai funcţionează pentru că nu mai are clienţi. Premierul Dacian Cioloş va avea o discuţie cu ministrul Vlad Grigorescu.

Premierul Dacian Cioloş va avea în cursul zilei de vineri o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, fiind posibil ca, în urma discuţiilor, Grigorescu să părăsească Executivul, după controversele privind veniturile sale de pe urma închirierii unui site.

„Sunt obiectul unei campanii de presă care are un accent de-a dreptul vehement în câteva publicații. Atunci când am spus ‘da’ propunerii de a fi ministru am luat în calcul acest lucru ca pe o ipoteză deosebit de posibilă, dar nu atât de probabilă pe cât s-ar putea crede. Știu că la noi se trage întâi și abia apoi se întreabă cine e, însă un astfel de risc se asumă în funcție de conștiința fiecăruia, de cât de vulnerabil și de sensibil se știe fiecare, chiar dacă nu a mai trecut vreodată printr-o campanie de denigrare. Acum pot spune că nu e deloc ușor. Dar dacă ar fi să o iau de la capăt, pot spune că aș face la fel, pentru că astăzi mi se pare și mai important să respecți ceea ce crezi și ce faci chiar și atunci când ți se răstălmăcesc vorbele”, a scris Grigorescu, vineri, pe Facebook.

El a repetat că acel contract de cedare a drepturilor de folosință a site-ului a fost semnat cu un an și șapte luni înainte de a ajunge ministru și a durat un an.

„Contractul a fost semnat cu un an și șapte luni înainte de a ajunge ministru și a durat un an de zile. Cum pot eu înlătura suspiciunea unui ziarist care mă acuză că acest contract are legătură cu poziția mea de ministru? O astfel de acuzație ține pur și simplu de zona teoriei conspirației și îmi este imposibil să conving pe cineva de contrariu dacă alege să creadă așa ceva”, a continuat ministrul.

Potrivit acestuia, site-ul respectiv nu era destinat publicului larg și era mai degrabă o aplicație software și un instrument de filtrare a informațiilor publice.

„Putem numi proiectul meu (monitoreu.com) site sau platformă online, pentru că el respectă definiția acestora. El este, însă, mai mult o aplicație software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacționa cu ea. Era un instrument de filtrare a informațiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante, în vederea unei mai bune înțelegeri a politicilor comerciale europene. Nu era pentru publicul larg și, în consecință, nu era destinată vânzării de publicitate bazată pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane, chiar dacă acest instrument a avut o adresă de internet ca orice alt site. Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obișnuit. Iar simplul motiv pentru care nu mai funcționează astăzi ține de faptul că, din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiași an, când am decis să îl opresc”, a adăugat el.

Totodată, Grigorescu a declarat că este convins că această campanie face parte dintr-un plan mai larg de a discredita mai mulți miniștri tehnocrați.

„Dincolo de explicații și neplăceri, sunt convins pe deplin că întreaga campanie face parte din planul mai larg de a discredita cât mai mulți miniștri tehnocrați. Nu a fost întâmplătoare bucuria lui Victor Ponta legată de campania împotriva mea și cea împotriva ministrului educației, Mircea Dumitru. Fără a merge pe un drum victimizant, pot să susțin în continuare că funcția de ministru este o funcție temporară în viața unui om și numai cine își închipuie că ea e un scop în sine poate să creadă că o campanie de denigrare contează atunci când ești decis să îți faci treaba până la capăt. Sunt mândru de onoarea pe care premierul Dacian Cioloș mi-a făcut-o atunci când m-a nominalizat. Am cunoscut în acest Guvern oameni remarcabili, unii dintre ei beneficiari ai unor campanii chiar mai mizere decât a mea. Rămân cu convingerea că misiunea unui ministru e să își asume toate deciziile pentru perioada în care e în funcție, să își lase campania de imagine și dorințele personale pentru perioada post-ministerială și să fie onest față de concetățenii săi”, a mai scris Grigorescu.

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a declarat că bunul din închirierea căruia a obţinut aproape 800.000 de lei este o platformă online. Practic, Vlad Grigorescu a cedat folosirea platformei către un off-shore, pe perioade de câteva luni, şi a primit în schimb aproximativ 60.000 de lei pe lună.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.