TVR va transmite Eurovision 2017

0

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns la un acord prin care să facă posibilă difuzarea de către postul public a Concursului Internaţional Eurovision, dar şi a următoarelor două Campionate Mondiale de Fotbal: ediţiile 2018 şi 2022, transmite TVR. 

Problemele dintre TVR şi EBU durează de câţiva ani, din cauza datoriilor acumulate de televiziune. Din acest motiv, EBU a eliminat Televiziunea Română din ediţia 2016 a Eurovision.

pe fondul acestor probleme financiare, SRTv a negociat cu reprezentanţii EBU, astfel încât datoriile istorice (aproximativ 10 milioane de euro) să fie plătite în maximum trei ani, iar plăţile la zi s-au stabilit pentru competiţiile deja contractate până în anul 2022.

„Mi se pare esenţial să ne încadrăm în veniturile actuale şi să nu construim castele pe nisip – cum s-a făcut în trecut, pentru că cineva a zis că va creşte taxa; noi trebuie să ne bazăm acum pe ceea ce încasăm, oferind celor care plătesc taxa tv ceea ce ei au arătat că doresc să vadă, nu numai ce ne este nouă la îndemână să bifăm că dăm ceva la televizor. Nu doresc să trecem iar prin momente ca acelea în care am fost scoşi din competiţia Eurovision sau cel în care a fost clar că am pierdut Campionatul European de Fotbal 2016. Vreau să revenim la performanţele de acum 10 ani şi să contăm pe această piaţă”, a spus Irina Radu, preşedinte-director general al SRTv, conform news.ro. 

EBU va susţine TVR şi printr-o consultanţă de înalt nivel, fără costuri, realizată de profesionişti de anvergură europeană, care îşi vor începe de săptămâna viitoare misiunea la Bucureşti. Documentele care vor reieşi din această consultanţă vor fi puse la dispoziţia oficialităţilor dar şi, în mare măsură, la dispoziţia publicului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.