Liber la rom și trabucuri cubaneze, în SUA!

Administratia Obama a ridicat la sfarsitul acestei saptamani restrictiile aplicate romului si trabucurilor provenite din Cuba, in cadrul unei noi serii de masuri menite sa creasca relatiile comerciale si turistice cu statul comunist, relateaza USA Today, citat de News.ro.

Potrivit noilor reglementari care vor intra in vigoare luni, calatorii vor putea cumpara cantitati nelimitate de rom si trabucuri cubaneze, in orice tara in care sunt comercializate, cu conditia sa fie pentru consumul propriu. Totusi, produsele nu vor putea fi comandate online.

Noile reglementari emise de Departamentul pentru Comert si Trezorerie vor permite companiilor americane sa importe produse farmaceutice fabricate in Cuba, companiilor agricole din SUA sa isi vanda produsele in aceasta tara, in timp ce cubanezii vor putea achizitiona produse americane online.

Schimbarile urmeaza unei serii de masuri introduse de cand presedintele Barack Obama si presedintele cubanez Raul Castro au anuntat, in decembrie 2014, ca vor normaliza relatiile dintre tarile lor, dupa mai mult de o jumatate de secol.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.