Tudorache: Arhiva și listele cu acoperiți ai DIPI, preluate de DGPI!

0

Arhiva și listele cu acoperiți gestionate de către Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) vor fi preluate de Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunțat miercuri ministrul Dragoș Tudorache.

Potrivit acestuia, securizarea arhivelor este un element foarte important al ordonanței de urgență adoptate miercuri de Guvern, prin care a fost înființată DGPI.

„În zilele următoare, prin ordin de ministru, voi lua măsuri specifice și foarte stricte pentru a asigura securizarea arhivelor, securizarea echipamentelor, materialului cu care această structură funcționează”, a afirmat Tudorache, într-un briefing la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

El a subliniat că arhiva și listele de acoperiți vor rămâne în cadrul noii structuri a MAI și nu vor fi transferate către alte instituții ale statului.

„În ceea ce privește arhiva și listele de acoperiți, cred că este o impresie greșită care s-a indus în rândul reprezentanților sindicatelor, pentru că arhiva DIPI nu pleacă nicăieri. Arhiva DIPI și listele de acoperiți rămân în cadrul noii structuri, rămân în Ministerul de Interne. (…) Chiar în acest moment (…) se realizează (…) securizarea completă a arhivelor, atât arhivele fizice, (…) dosarele de hârtie care au existat, arhiva istorică, dar și sistemele informatice, care la acest moment practic gestionează și stochează activitatea acestei structuri. Deci nu va fi niciun transfer de arhivă către nimeni. (…) Ele sunt securizate și (…) vor fi preluate apoi de noua structură”, a afirmat Tudorache întrebat în acest sens.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.