Nicușor Dan se teme de spargerea USR!

Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România, spune că este posibilă o divizare pe baze ideologice a partidului său Uniunea Salvați România atunci când formațiune va crește.

Nicuşor Dan spune că în acest moment, în USR sunt înscriși oameni cu viziuni politice diferite. „Există niște distincții de finețe, să le spunem. Asta face ca în Uniunea Salvați România să existe și oameni de stânga, oameni de dreapta și oameni pe scara asta conservator-progresistă. De toate nuanțele.

Am ales să fim împreună sub această umbrelă pentru că este un prag de 5% în Parlament și un partid ca USR are șanse să intre. Cinci partide delimitate ideologic n-ar avea șanse. Când vom fi mai mari probabil că ne vom și sparge ideologic, păstrându-ne civilitatea unul față de celălalt”, a spus Nicuşor Dan, într-un interviu pentru RFI.

Reamintim că Nicușor Dan a anunțat folosirea unui nou logo în campania electorală, sub forma unui steag stilizat.

„Acesta este noul nostru logo. Cel pe care îl vom folosi în campania electorală. Unul foarte simplu și ușor de folosit. Noi l-am botezat ‘Steagul’ — pentru că de la asta am plecat când l-am desenat. Orice mișcare are nevoie să se adune sub un steag și acesta este ‘steagul’ nostru. Alții au interpretat noul logo USR ca fiind stilizarea unui banner de demonstrație sau a unei pancarte cu revendicări — e bine și așa :). Haideți acum să-l facem cât mai cunoscut. Cu cât mai multă lume va afla mai repede care e noul simbol USR, cu atât mai mic va fi efectul ‘ambuscadei legislative’ prin care PSD ne-a furat semnul electoral”, a anunțat Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook, relatează Romaniatv.net.

Tribunalul București a menținut, pe 26 octombrie, decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care a fost respinsă folosirea siglei USR (reprezentată de un triunghi) la alegerile parlamentare.

BEC a respins folosirea acestei sigle de către USR, pe motiv că este asemănătoare cu cea a Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), lucru interzis de lege.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.