Campanie de promovare a vaccinării, lansată de MS

0

Ministerul Sănătăţii a lansat, miercuri, printr-un clip video şi un site web, o campanie de promovare a imunizării copiilor prin vaccinare împotriva bolilor care pot provoca moartea.

Campania „Vaccinurile salvează vieţi” conţine un clip video care îl are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. El spune povestea războaielor din secolul trecut care au luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane de persoane, relatează Romaniatv.net.

Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor, precizează Ministerul Sănătăţii (MS).

Pe lângă clipul video, campania conţine şi o pagină web dedicată vaccinării, desprevaccin.ro, unde pot fi găsite informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, despre vaccinuri, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi şi mărturii ale unor personalităţi publice care şi-au vaccinat copiii.

„Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81 la sută pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95 la sută. De asemenea, 15 la sută dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Legat de stocurile de vaccin, MS anunţă că a achiziţionat şi repartizat către Direcţiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG.

Totodată, din vaccinul hexavalent au fost achiziţionate şi distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitaţia pentru achiziţia unor noi cantităţi, precizează MS, care mai arată că vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze).

Ministerul Sănătăţii menţionează că a achiziţionat şi 500.000 de doze de vaccin gripal, iar în perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitaţie pentru vaccinurile hepatitic B, tetravalent şi pneumococic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.