Tragedie feroviară în India. 107 persoane au murit!

0

Cel puțin 100 de persoane au murit și peste 150 au fost rănite în India după ce un tren expres de pasageri care circula între orașul Patna (nord) și Indore (centru) a deraiat duminică dimineața, lângă Kanpur, a anunțat poliția statului Uttar Pradesh, în care s-a produs accidentul, transmite AFP.

Bilanţul accidentului feroviar din India a crescut la 107 morţi şi peste 150 de răniţi, iar autorităţile au avertizat că numărul deceselor ar putea creşte relatează Reuters.

UPDATE: Cel puţin 95 de oameni au murit şi alţi peste 150 au fost răniţi când ai multe vagoane ale unui tren indian a deraiat în nordul statului Uttar Pradesh, duminică dimineaţă, au anunţat autorităţile citate de agenţia indiană de presă ANI.

Paisprezece vagoane ale trenului, care circula între oraşul Patna, din nord-estul ţării, şi oraşul Indore, din centru, au sărit de pe şine la Pukhrayan, la 65 de kilometri distanţă de Kanpur.

“Mulţi pasageri sunt blocaţi încă”, a declarat un reprezentant al căilor ferate, Anil Saxena, pentru Reuters.

UPDATE: Ultimul bilanţ indică peste 90 de morţi, dar cifrele sunt neoficiale.

Accident feroviar în India. „Bilanțul a crescut și numărul morților este de 60, mai mult de 150 de persoane sunt rănite”, a declarat Zaqi Ahmed, responsabil al poliției din orașul Kanpur.

O informație similară privind numărul persoanelor decedate a fost transmisă și de celelalte agenții internaționale de presă, care notează că cel puțin 14 vagoane au avut de suferit în urma accidentului. Numărul răniților variază însă în relatări, între circa 60-80 și peste 150, operațiunea de salvare fiind însă în desfășurare.

Cauza tragediei, care s-a produs când majoritatea pasagerilor dormeau, nu este cunoscută încă. AFP amintește că cel mai grav accident pe o linie feroviară indiană s-a produs în 1981, când s-au înregistrat 800 de morți după ce un tren a căzut într-un râu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.